Čokoládová torta s marakujou

Recepty | Čokoládová torta s marakujou

Čokoládová torta s marakujou

Klasický francúzsky croissant s krehkou štruktúrou precízne vrstveného cesta vyžaduje trochu viac trpezlivosti, ale rozhodne sa oplatí venovať čas na jeho prípravu. Výborný k ranej káve s troškou mlieka, určite si ho zamilujete.

Recept na 15ks croissantov.

Náročnosť receptuNáročnosť receptuNáročnosť receptu

výkroj

KOMPOZÍCIA

  1. Čokoládový korpus
  2. Mandľové beze
  3. Čokoládová ganache s marakujou
  4. Pena z horkej čokolády
  5. Čokoládová tmavá poleva
  6. Dekorácia

Čokoládový korpus

Suroviny

500 g hladká múka

140 g voda

140 g plnotučné mlieko (môže byť priamo z chladničky)

55 g práškový cukor

40 g maslo 82%

11 g instanté droždie

12 g soľ

Príprava

Všetky suroviny vložte do mixéra na cesto a mieste cca 3 min. pri nízkej až strednej rýchlosti, kým sa cesto dostatočne nevypracuje. Vytvarujte z cesta bochník, prikryte ho potravinovou fóliou a nechajte ho odpočívať do druhého dňa v chladničke.

Vrstvenie cesta

Suroviny

300 g maslo 82%

1 vajce vyšľahané s troškou vody

Príprava

Z masla vytvarujte štvorec o rozmeroch 17cm x 17cm, potom ho cca na 15 min. vložte do chladničky. Z chladničky vyberte pripravené cesto a vyvaľkajte ho do štvorca s rozmermi 26cm x 26cm. Na vyvaľkaný štvorec cesta umiestnite maslo, ktoré ste si pred malou chvíľou pripravili do štvorca. Maslo uložte v uhle 45° k cestu. Cestom prekryte maslo smerom do stredu tak, aby bolo maslo celkom zakryté.

Teraz treba cesto s uzatvoreným maslom na ľahko poprášenom povrchu vyvaľkať na plát 20 x 60cm. Vyvaľkané cesto zložte tak, aby vám vznikli 3 vrstvy. Cesto na 30 min. prikryté potravinovou fóliou necháte v chladničke odpočinúť. Potom cesto vyberiete a  opäť ho vyvaľkáte na plát 20 x 60cm. Toto opakujete ešte 2 krát. Po poslednom preložení nechajte cesto v chladničke odpočinúť aspoň 2 hodiny. Po 2 hodinách máme cesto pripravené a môžete ho vyvaľkať na plát 100 x 20cm. Narežte z cesta trojuholníky a stočte ich do potrebného tvaru. Nakoniec ich poukladajte na plech v dostatočných rozostupoch a potrite ich vajíčkom vyšľahaným s troškou vody. Takto pripravené croissanty necháme odpočívať 2 hod. pri izbovej teplote.

Pečenie

Tesne pred pečením potrite ešte raz povrch croissantov vajíčkom. Rozohrejte rúru na 200°C. Po zahriati vložte do rúry croissanty a znížte teplotu na 175°C. Pečte ich pri tejto teplote 10 min., budú mať peknú hnedkastú farbu. Potom teplotu znížte na 150°C a pečte ich ďalších 6 minút.

Prajeme vám veľa šťastia pri pečení.

Prihlásenie

Táto stránka používa cookies. Naše podmienky ochrany osobných údajov.