Ako to všetko začalo

Ako to všetko začalo

História

Začiatkom roka 2008 sme sa začali zaoberať myšlienkou predávať čokoládu ako darčeky s personalizáciou loga pre rôznu firemnú klientelu. Mali sme záujem nakupovať čokoládu od slovenských výrobcov a tú baliť do obalov vyrobených podľa želania zákazníka. Narazili sme však na problém. Kvalita čokolády nezodpovedala našim predstavám. Nebolo sa čomu čudovať. V tom čase nebolo na Slovensku veľa producentov a skúsenosti s manufaktúrnou výrobou boli malé. Nastala pre nás úplne nová situácia. Nechceli sme sa vzdať nášho zámeru. Bola len jedna cesta, a to vyrábať si vlastnú čokoládu. Jedine tak sme mohli mať dosah na kvalitu.

logo

Na začiatku bez skúsenosti, ale s odhodlaním

Nemali sme žiadne skúsenosti, len odhodlanie vyrábať naozaj kvalitnú čokoládu. Zháňali sme informácie, možnosti, ako na to, skrátka niekoho, kto by nás zasvätil do tajov výroby čokolády. Mali sme šťastie. Narazili sme na belgického producenta čokolády Callebaut, ktorého sme naším zanietením zaujali natoľko, že nám umožnil zúčastniť sa školení o výrobe čokolády v akadémiách v Belgicku a v Poľsku. Za tieto naše prvé dotyky s čokoládou, ktoré nás naozaj bavili, im patrí veľké ďakujem.

 

archív

 

Naberali sme cenné skúsenosti

V priebehu niekoľkých rokov sme získavali základné, no v tom čase o to cennejšie informácie o výrobe čokolády. Bolo už len na nás osvojiť si zručnosti ako správne pracovať s čokoládou. Experimentovali sme, kombinovali, vyvíjali. Stálo nás to mnoho úsilia. Bolo to náročné, ale napriek tomu zábavné. Postupom času sme sa dopracovali k vlastným receptúram a zostavili ponuku vlastných produktov. Prišiel čas predstaviť sa svetu.

 

archív

 

Svoje zručnosti preveril na súťaži WCM East Europe

Rok 2011 sme zasvätili príprave na dovtedy pre nás najväčšiu previerku vedomostí a zručností pri práci s čokoládou. Zúčastnili sme sa súťaže World Chocolate Master East Europe. V priebehu ôsmich hodín bolo treba vyrobiť čokoládovú sochu, 120 ks praliniek a dve torty. Na čokoládovej soche vysokej minimálne 110 cm malo byť použitých čo najviac techník spracovania čokolády bez použitia akýchkoľvek podporných materiálov. Tá moja mala 120 cm a vážila 13 kg, a na jej postavenie som potreboval 4 hodiny. Po netrpezlivom čakaní na hodnotenie porotcov konečne oznámili výsledky. Ocitli sme sa medzi ocenenými. Druhé miesto na tejto prestížnej súťaži nám ukázalo, že napredujeme a ideme tým správnym smerom.

 

 

wcm

 

Kombinácia remeselnej zručnosti s modernou technológiou

V posledných rokoch sme investovali a našu remeselnú zručnosť sme zosúladili s najmodernejšími technológiami. To nám pomáha vyrábať jedinečné produkty vysokej kvality rýchlo a spoľahlivo. Po úspešnom rozbehu výroby sa k nám pridali naše deti Dominik a Lucka. Dominik od začiatku naberal skúsenosti vo výrobe čokolády a postupne sa tak prepracoval na pozíciu čokolatiér junior. Lucka je veľký milovník čokolády s neskutočne citlivým jazýčkom. Ovláda umenie degustácie a so svojím zmyslom pre detail nám pomáha vyladiť každý jeden produkt. Obaja sú veľkí pomocníci pri tvorbe nových produktov.

 

archív

 

Zrodila sa vášeň pre čokoládu

Prihlásenie

Zabudnuté heslo

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti

Prihlásenie

Zabudnuté heslo

Produkt bol vložený do košíku
Pokračovať v nákupe Objednať