Pistáciový Cheesecake

Pridané 28.10.2025 04:30:49 Počet zobrazení 17

Hladký pistáciový krém, jemná biela čokoláda a krehký základ. Jeden recept, dvakrát: klasická aj vegán verzia. Používame remeselné suroviny z DPchocolate – pistáciovú pastu, kvalitnú čokoládu a lyofilizované ovocie.

Pistáciový Cheesecake
Pistáciový cheesecake – hero
Recepty 5. január 2025

Pistáciový cheesecake (bez pečenia)

Hladký pistáciový krém, jemná biela čokoláda a krehký základ. Jeden recept, dvakrát: Klasik aj Vegán verzia. Nižšie nájdeš aj prekliky na ingrediencie.

Ingrediencie Postup Tipy Variácie Kúpiť ingrediencie

Ingrediencie

Klasik

Základ

  • Sušienky 220 g
  • Maslo 90 g
  • Štipka soli

Náplň

Vrch

Vegán / bez mlieka

Základ

  • Sušienky 220 g (vegán)
  • Kokosový olej 90 g
  • Štipka soli

Náplň

  • Porcie: 10–12
  • Náročnosť: ľahká
  • Alergény: orechy (mlieko len v Klasik verzii)

Postup

1) Sušienkový základ

  1. Sušienky rozdrv na jemno a premiešaj s roztopeným tukom a štipkou soli.
  2. Hmotu utlač do formy Ø 20 cm vyloženej papierom. Chlaď 15 min.

2) Náplň – Klasik

  1. Želatínu nechaj napučať vo vode 10 min.
  2. Zľahka spoj cream cheese, mascarpone a cukor (neprešľahaj).
  3. Vmiešaj teplú bielu čokoládu (40–45 °C), pistáciovú pastu a citrón.
  4. Želatínu rozpusti (nevariť), temperuj 2–3 PL krému, vlej späť a krátko premiešaj.
  5. Nalej na základ a chlaď min. 6 h (ideálne cez noc).

2b) Náplň – Vegán s agarom

  1. Agar s vodou priveď k varu a 1 min. povar. Nechaj 2–3 min. chladnúť.
  2. Vyšľahaj kokosovú smotanu do polotuha, spoj s vegán „cream cheese“ základom a cukrom.
  3. Za miešania vlej teplý agar a hneď nalej do formy (tuhne rýchlo).

3) Vrch – pistáciová ganache

  1. Smotanu zahrej tesne pod var, zalej čokoládu a nechaj 1–2 minúty.
  2. Vymiešaj dohladka, pridaj pistáciovú pastu a štipku soli. Vylej na stuhnutý koláč, potras formou a chlaď 2 h.

Tipy

  • Pre extra stabilitu pridaj 20–30 g kakaového masla do náplne.
  • Silnejšia pistácia: +20 g pasty, menej cukru.
  • Čistý rez: nôž zohrej v horúcej vode a po každom reze utrieť.

Variácie

  • Ruby & višňa: časť bielej čoko vo vrchu nahraď ruby a do krému vmiešaj 20 g višňového prachu.
  • Mramor: do 1/4 náplne vmiešaj 40 g rozpustenej horkej čokolády a jemne zvír.

Kúpiť ingrediencie

Tip: všetko v jednom balíčku → Cheesecake Box – bundle

Ďalšie podobné recepty

Diskusia

(0 komentárov)

Prihlásenie

Zabudnuté heslo

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti
Produkt bol vložený do košíku
Pokračovať v nákupe Nákupný košík